HÖNS OCH ANKOR

Här finns annonser för de höns och ankor som letar efter nya hem. Kolla gärna igenom annonserna och fyll i intresseanmälan längst ner om du är intresserad av att adoptera något av djuren. 

IVAN

Tuppen Ivan föddes våren 2017.  Han växte upp i ett hönshus fullt med massa andra höns och andra fåglar och hade aldrig fått se dagsljus innan han flyttade till Svarta Fårets Djurhem. 

Ivan har bott i ett nytt hem tillsammans med några hönor och två annan tuppar. När han blev könsmogna började Ivan och brodern Igor bråka och nu kommer de inte överens alls. Därför fick de flytta tillbaka till djurhemmet och bor nu i varsitt hönshus med några damer vid sin sida.

Ivan är en gentleman och brukar dansa för sina tjejer. Han är snäll och lugn (förutom när brorsan är närvarande, vilket därför undviks) och riktigt vacker.


Nu söker vi efter ett för-alltid-hem till Ivan där han kan bo tillsammans med några hönor och bara få njuta. Han kan inte bo med andra tuppar utan behöver alltså vara ensamtupp. Eftersom han är ganska stor behöver han bo ihop med hönor av lite större storlek. I dagsläget bor Ivan ihop med Kompis, Irma och Ida som alla är av rasen Lohman.Är du intresserad av att ge denna vackra tupp ett nytt hem? Fyll i intresseanmälan här! 

BRITT, INGRID, INGER, HEDVIG & BERTA


Britt, Ingrid, Inger, Hedvig och Berta är fem av de vita hönorna som räddades från äggindustrin våren 2018. De söker just nu efter nya hem! Idag lever på djurhemmet där de går ute hela dagarna i grönskan. De tycker om att vara i buskarna under körsbärsträdet och umgås ofta med tuppen Kim. Hönorna är tuffa och självständiga men ändå nyfikna på människor, framför allt om det finns mat i närheten! 


De fem hönorna söker efter ett (eller flera) hem där de får daglig utevistelse i trädgård, samt att där finns en hönsgård för att skyddas från rovdjur. Vi vill hitta ett hem där hönorna får leva för sin egen skull och där de inte anses vara äggmaskiner. 

Flickorna är vana vid tuppar och andra hönor och gör inte mycket väsen av sig i flocken. 

Vill du öppna ditt hem för några av dessa fem hönsflickor? Skicka intresseanmälan och berätta om vad du kan erbjuda Britt, Ingrid, Inger, Hedvig och Berta här!