BLI JOURHEM - INTRESSEANMÄLAN

Har du möjlighet att vara jourhem åt ett djur? Skicka en intresseanmälan och berätta vad du kan erbjuda! 


Vi är i stort behov av jourhem som tillfälligt kan ta hand om ett eller flera djur tills vi hittar ett permanent hem. De djur som oftast behöver jourhem är katter och kaniner, men även andra djurslag kan förekomma. 

Som jourhem står du för alla löpande kostnader för djuret eller djuren som du har i din vård. Det vill säga mat, leksaker, koppel, kattsand och andra tillbehör. Vi på djurhemmet står för veterinärkostnader , men de jourhem som vill eller kan står för dessa kostnader själva. Det är till stor hjälp eftersom vi är i behov av ekonomiska bidrag, och veterinärkostnader är de svåraste och största utgifterna för oss.
När vi lämnar ett djur i ditt hem skriver vi ett jourhemskontrakt där du förbinder dig att ta god hand om djuret. Det är oerhört viktigt för oss att du tar väl hand om ditt jourdjur, samt att vi har en god kontakt. Eftersom djuret är tillgängligt för adoption kan det vara bra om du har möjlighet att ta foton på djuret, samt eventuellt låta intresserade komma hem till er och träffa djuret, detta diskuteras självklart innan. 
När du är jourhem åt en katt är det viktigt att katten hålls inomhus och att den inte smiter. Är det en skygg katt bör du ha tid att lägga på katten, och jobba på att den kan känna sig tryggare i din närvaro. Tips när det gäller skygga katter kan ni få av oss.
För att vara jourhem åt en kanin är det en fördel om du har erfarenhet av kaniner, samt om kaninen får bo med en annan kanin. Vårt krav är att kaninen antingen får vara lös inomhus eller i bur + inhägnad utomhus. 

Genom att vara jourhem hjälper du ett hemlöst djur att få en tillfällig bostad samt en chans till ett nytt liv! Fyll i intresseanmälan så pratar vi mer!