BLI FADDER!

Välkommen att bli fadder åt ett av våra djur! Ett fadderskap innebär att du betalar en summa där pengarna går direkt till ditt fadderdjur. Du betalar antingen per månad, halvår eller helår. Du väljer själv belopp, minsta belopp per månad är:

60 kr för katt

40 kr för höna/anka
50 kr för kanin

Du får ett digitalt fadderbevis samt blir inbjuden till vår faddergrupp på Facebook. I gruppen kan du följa hur djuren utvecklas och hur deras vardag ser ut. Har du inte Facebook får du mail med uppdateringar. Att vara fadder åt ett av djuren är en stor och viktig insats. Pengarna är öronmärkta och går till foder, försäkring, veterinärvård, reparation av hägn och burar, leksaker m.m. I fotoalbumet finns bilder och en liten text om varje djur. Vill du bli fadder skriver du namnet på det djur du vill faddra, samt ditt namn och mail till svartafaretsdjurhem@gmail.com eller skickar PM. När vi mottagit din första betalning via Swish eller överföring till kontot, skickar vi dig ditt fadderbevis. Ett fadderåtagande fortgår löpande tills du meddelar att du inte längre vill vara fadder. Vi ser fram emot att bli fler som gör skillnad för djuren!

BÖNAN

Bönan är en väldigt speciell tös. Bönan har bott oss sedan sommaren 2015 och hon kom till oss eftersom ingen annan ville ha henne. 

Bönan har ett medfött, felvinklat framben. Hon har inte ont av detta men när hon blir äldre finns risken för artros. Detta hindrar henne inte från att klättra i träd och jaga kompisen Alf. Hon älskar att vara ute, dock lämnar hon aldrig någonsin tomtgränsen utan håller sig vid husknuten.

När Bönan inte är ute och busar i trädgården är hon en riktig soffpotatis och äääälskar att ligga i knät och kela. Bönan är oerhört gosig och förutom bästisen Alf är hon också väldigt tajt med bulldoggen Stasi. De gillar att ligga och mysa tätt intill varandra i soffan.

På grund av Bönans framben kommer hon att få stanna på Svarta Fårets Djurfristad för alltid, och vi kommer att ge henne eventuell vård om hon skulle drabbas av artros när hon blir äldre. Vill du bidra till kostnader för mat, leksaker, vaccinering åt Bönan? Fyll i formuläret!

BARRY


Barry
, en av de unga ankorna som kom till oss akut sommaren 2016. En riktigt ståtlig myskdrake som gillar att hålla koll på tjejerna i flocken. De står ofta på gården och pratar (väser) högt, Barry är en av de som hörs och syns mest! Han vill gärna tro att det är han som bestämmer i flocken, men vi tror nog ändå att det är Glenn som är bossen över ankorna. 

JILL


Jill
- Barrys syster som troligtvis är en blandras. Jättefint, nätt huvud - en riktigt vacker anktös! Hon gillar att flyga upp och sätta sig på taket till ankhuset, där inte grabbarna kan få tag på henne. Värper pyttesmå ägg som hon tycker om att äta upp själv! Hennes favoritplats är poolen (ankdammen) som är riktigt skön att ligga och guppa i. 

MÄRTA
Märta - född 2016. Hon är troligen också en gotlandskanin eller en korsning med större kaninras. Även hon var vanvårdad och sårig när hon kom till djurhemmet, men är nu återställd. Märta är väldigt gosig kanin och kommer alltid och säger hej! Sitter gärna på bakbenen och spanar. 


Märta är tillgänglig för adoption på sikt.

ALICE
Alice - född 2013 .Hon är en kastrerad dvärgvädur som ursprungligen kommer från ett annat djurhem, hon hittades ensam ute i skogen och lämnades in till hemmet. Hon var svår att hålla ihop med de andra kaninerna och dessutom helt osocial med människor. Hon fick senare ett gott hem tillsammans med en äldre kanin som hette Bosse men när Bosse gick bort blev Alice rastlös inomhus så nu bor hon i ett eget hägn bredvid Selma. 

Förhoppningen är att hitta en kanin som hon tycker om och kan komma överens med. Idag är Alice lycklig, hon älskar att skutta och hoppa och far runt i sitt hägn. På grund av sitt humör är Alice är svår att omplacera så hon har en fristad här på djurhemmet.

EBBA, SIGNE, PEPSI & OLLE


Ebba, Signe, Pepsi och Olle, födda 2017, ungar till Märta och Jöns. Pigga, glada och fulla av bus. Harmoniska och lika sina föräldrar i sättet. Ungarna är tre hanar och en hona och är just nu ungefär 13 veckor gamla.

Redo för adoption. Bor just nu i ett av våra jourhem.

EMMA


Emma med hennes orange fjädrar lyser fint i solen. Hon pratar mycket och är bästis med Ariel. Emma tycker om att gömma sig på diverse ställen i trädgården.

Vill du bli fadder åt Emma & täcka hennes kostnader för foder och strö?
Fyll i formuläret nedan!

KOMPIS


Kompis är en höna som inte hade en trevlig start i livet, hon föddes för att bo på ett värperi tills hn var 1,5 år gammal och då skulle dö. Istället för att dö fick Kompis flytta till oss.

Kompis är en mycket fin höna och lever nu ett bra liv på djurfristaden. Hon är väldigt nyfiken och man får akta var man sätter fötterna när man går i trädgården, eftersom Kompis alltid springer runt våra fötter. 

Vill du bli fadder åt Kompis?

KIM


Kim är en rolig filur med en mycket speciell och snygg frisyr! Kim ser sig själv som herren på täppan och brukar ofta hoppa upp på en stubbe och gala högt för att visa vem som bestämmer.

Kim tar hand om sina hönstjejer väldigt bra och har alltid koll på vad som händer och sker.

Vill du bli fadder åt denna snygging?